Skip to content

Laksa sarawak & Kolok mee…

before I move further…let me tell you this…i was looking for this foods in KL since 2006…i had found one which my friend himself sold this food at Hartamas Square…but now he has moved out somewhere else…he was my classmate when we did our schooling at Batu Lintang…

after that…i went to Pucuk Ubi…my god I tell you…so lah expensive…you know why?…teh tarik 3-layer cost me around RM13…plus laksa sarawak around rm11…total amount I paid was RM30…coz I ordered umai…that restaurant is located at Taman Tun Dr. Ismail (TTDI)…maybe the rental so expensive..that’s why the foods also cost me more…I tell you..that was the first & the last time I went there…after this I won’t go there anymore…can’t afford to pay something that not delicious at all…haha

lastly…I found this foods at KL Sentral…me with Halim & the gang…after that me & michael kulow minos…I made a complaint…but in proper way lah…coz they serve very good & delicious..juz i told them to throw away laksa oil…how can you eat with too much oily noodle…mostly you will pay for rm6-rm8 per serve…I couldn’t remember actual amount coz I wanted to eat that time…

now…last 2 weeks I went to wangsa maju…I met sarawak people..there are from kuching, sarawak…he runs a stall…he is good anyway…but need some improvement to make this traditional foods more delicious…therefore, I can eat whenever I want at his stall…at least once per week I go there…

here I’ve uploaded some pictures for your all to view…simple stall isn’t??..hehe…

Harun's stall
Harun’s stall
laksa n mee kolok
laksa n mee kolok
my 2nd bro with his wife...
my 2nd bro with his wife…
my sis-law with her brother...
my sis-law with her brother…
27 Comments leave one →
  1. namakudino permalink
    February 24, 2009 3:58 pm

    dah ada laksa sarawak jual d wangsa maju duhal..ehehe

  2. awangmadel permalink*
    February 24, 2009 4:33 pm

    aok…dh da jual d sia…pegi lh bl ko da masa..or ko mok pgi sama2 bleh juak..tp sabtu or ahad lah…nya stat buka jam 3 gia…smpei tgh mlm…brpa semangkuk ku x tauk coz lmk ku mkn abg ku byr..haha….jom lah pgi sama…

  3. laylaswak permalink
    March 11, 2009 3:26 pm

    eeeei….best eh…ada mee kolok ngan laksa swak eh…kat wangsa maju???what seksyen anyway????? rasa nang kedak di sarawak nun kah???

  4. awangmadel permalink*
    March 11, 2009 7:11 pm

    aok…di wangsa maju sia…x ingat mek dkat seksyen ney…mek x ngecek juak ari seksyen pa…haha…

    tp stall ny x jauh dr stesen wangsa maju…mn ktk pkei tren…trun d seberang stesen…pkei jejantas ya…ktk turun ke kiri…mn ke kanan ke jusco…mn kiri ke stall ny…da byk stall2 kat sia…lurus jk ktk ikut jln ya..smpei nemu bump jln…d sia lah stall ny..da tulis laksa sarawak & mee kolok…

    rasa ny ka??..blom pat lwn nk d srwk pn…btw…stall tok d usahakn oleh miak srwk juak… (^_^)

  5. syahoney permalink
    May 11, 2009 3:38 pm

    tempat ni ada lagi tak kat wangsa maju????

  6. awangmadel permalink*
    May 11, 2009 10:07 pm

    helo there…

    thanks 4 ur comment…i appreciate it…

    a’a..tmpt ni masih da kat wangsa maju…landmark ny ialah stesen putra lrt wangsa maju…pas tu da gerai2 tepi jalan dkat flat2 kat ctu…gerai paling ujung skali…da bendera sarawak…nama owner nya harun…dia kenal aku…awang… (^_^)

  7. petai permalink
    August 25, 2009 4:18 pm

    hehe..udah ku g sia..nang best lor..terubat asa rindu ngan makanan srwk…sedap juak..

  8. joskirin permalink
    October 23, 2009 11:06 am

    ya ha!! tok lah nok aku carik2 selama tok.. (^_^). makseh2…

  9. awangmadel permalink*
    October 25, 2009 9:54 pm

    sama2…bl mok cia ku mkn tek??.. (^_^)

  10. awangmadel permalink*
    October 25, 2009 10:03 pm

    ish..ktk dtg sia x mbak mek…mek malas ckit mn dtg sia mn x da teman…hehe

  11. joskirin permalink
    October 27, 2009 12:06 pm

    yahaa!! temu kedei tok…hujung mgu ariya pegi. Tapi banner dah tukar…maju dah…sikda make banner putih kecik ya. Tapi banner nasik lemak 50 sen warna kuning ya ada gik..wahahaha!!

    but..mee kolok ya 70% original…thats my evaluation la…
    laksa swk nya lom test gik.

    hmm..sikda TCP special endah…lalu sik lengkap set…

    Tapi mun rindu gilak maok makan mee kolok..berbaloi la agak sitok..

  12. awangmadel permalink*
    November 7, 2009 7:41 pm

    wah..pegi sia x ajak org…mee kolok ny kira ok lh..besa2 jk…laksa srwk ny ok lah cerik ku…bleh thn….try ko makanan yg lain jak…smua ok stakat tok crik ku… (^_^)

  13. Shasha permalink
    February 9, 2010 2:34 pm

    Kat KL Sentral? belah mne??

  14. awangmadel permalink*
    February 10, 2010 11:07 am

    kat kl sentral rasa ny dh x da lagi kot..try sha2 check…naik escalator ke 1st floor..kedai 2 btol2 next to genting highland pnya tiket bas… (^_^)

  15. boy greg permalink
    May 21, 2010 1:37 am

    Kat wangsa maju ya agik ada kah?salu juak lepak wangsa maju,x la tauk ada jual mee kolok ya sia..salu g danau kota juak lepak g downtown..Kat KL central cney la??borneo club kat wangsa maju rah ney la ow??

  16. fary permalink
    January 5, 2011 4:53 pm

    hurm…i duk situ…but can i ask u awang…
    his owner ade wat keje laen tak selain daripada jual laksa???

  17. chipmunkz permalink
    April 20, 2011 4:41 am

    ku mauk mkn laksa srwak..sik tauk ku sney ada jual laksa srawak??

  18. jac permalink
    July 29, 2011 11:37 pm

    Hello peminat2 laksa sarawak;-) Mun kitak mou laksa sarawak, kamek kelak ada jual time bazar ramadhan di Bandar Baru Selayang (di stadium selayang, dekat dengan mps selayang), tapak no 30 (kedai JOM SITUK). ni baru 1st tm mou jual actlly kat kl,hehehe… c u thre guys;-)

  19. kolomeefan permalink
    August 20, 2011 4:47 pm

    peminat2 mee kolok,laksa sarawak & umai try ktak org g suria cafe,d jalan tiara,tiara square,taman perindustrian sime uep,off persiaran setia,47600 subang jaya …original miak sarawak polah,bahan2 tmsuk tukang masaknya pun ngembak dr s’wak …rasanye pun 100% hehe

  20. February 15, 2012 6:08 pm

    Kanek pernah makan sia.. Nang nyaman and murah.. Tp masa pergi ya org mbak so sik perasan jalan.. Dah nak gi ke dirik sik tauk… Nangis eh..

  21. February 15, 2012 6:09 pm

    <– sik kacak muka mek tok

  22. Syikin permalink
    April 27, 2012 7:10 pm

    Kede kmk ada juak jual laksa swak, mee kolok, mee jawa & bihun belacan, kat food station at dbayu bukit jelutong shah alam…. Dtg lah

  23. Syikin permalink
    April 27, 2012 7:11 pm

    Alamat food station at dbayu bukit jelutong, jln serambi u8/21, section u8 40150 shah alam…

  24. June 21, 2012 12:46 pm

    @syikin murah sik?BJ ya sik juak jauh dr tmpt mek diam.

  25. Abg long king permalink
    August 7, 2012 6:34 pm

    Masih Ada kah mee kolok

  26. Abg long king permalink
    August 7, 2012 6:40 pm

    Kenek tok bukak lg kah

  27. Wati permalink
    May 15, 2013 1:00 am

    Maybe boleh try laksa n kolok kat warong aji don alley kat plaza damas, depan TGI Friday. Ada fb page Nama GAMBONG.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: