Skip to content

Hepi bday…. (^_^)v

23112008003

Finally, berakhir lh sudah bday party nadia yg di tunggu2 mlm tadi..penat jg lah…start dr jam 7.30 pm smpai tepat pkol 12am…tetamu yg dijemput hanyalh 20 org je…nk tau mcm mana event mlm tu??..let chek it out… (read more)

sbnar ny aku x tau pn yg nadia nk buat bday party ny…22/11 jam 6pm br dia called…ckp dia nk buat bday party dia kt armada hotel keesokn ari ny jam 7.30pm..haha..pa lagi..tkejut lh ku…”alamak..pa ku nk beli ni??…hadiah pa bgs utk nadia ek?…”

pikir pnya pikir..last2 berym lah ku dgn dyg ann…prot pret pret2…dia bgi suggest..”pa kata ko bgi bunga je kat nadia tu awg…”….. pastu ku heran nk jwb lh..”pahal lak nk bgi bunga??…nti org ingat ku minat dia plak!!!”….nk tau pa respon dia..”hei awg..ko tu dh bsr..matured..bgi lh hadiah yg matured ckit…x kn smpai ke tua nk bgi patung..cokelet ke…pa lh…perfect time n occasion tu..bgi je bunga..tanda ko ikhlas berkwn…”

wah!!!..x kn bgi bunga!!!…skali je dlm idup ku pnh bgi bunga..tu pn kat ex-gurl ku dlu..siap blutut2 lgi tu…huhu…so…lama jg lh ku pk..ye x ye jg…x kn bgi bnda2 yg biasa org bgi…x pa lh..bgi je lh bunga..so..keesokkan ari ny dlm tgh ari gitu lh…ku tunggu teksi kat area umh ku ni..pnya lh lama…2 jam ku tungu..last dtg jg teksi…

“asia jy plz!!”…

sahut si teksi ni…”klau u nk naik tren dkat lagi tmn paramount!!”…

“hhmm..ok lh…try lh ke paramount..”…so tany ku lgi…” mana mau carik bunga hah!!??…bangsar ka macha??”…

sahut plak si dia ni..”pa mcm mau pgi bangsar..byk mahal lh sana!!…pgi lh pasar seni”..

ye x ye jg…so pgi lh ku pasar seni..smpai je sana ku bengang..ku msg lh si ann ni..pahal x da skuntum bunga pn kat cni..last2 dia reply suroh ku carik kt kdai2 sana..mana da org jual bunga kat stesen lrt..haha..sj je ku msg coz sj nk bgi dia geram..so b4 ku ke kdai sana..ku pgi lh mkn kt mamak dkat stsn tu..mahal jg…seketul ayam + nasi putih + ice lemon tea rm6…hampeh..byr je lh…

so dtg je kdai sana ku tgk lah bunga2 ni..mgoda2 je bunga ni..mcm tarian belly dancing je…cantik…mcm gmbr kat bwh ni…runding pnya runding..mahal gak..pikir dlu lh..ssh btol nk beli hadiah utk org ni..pk ati ku..huhu..pastu tnampak plak kdai gunting rmbut..rm15 je dry cut..hhmm..bleh thn..gunting je lh…spike layer pnya style..15min pastu ku pn blik ke kdai bunga..msih x puas ati..coz da yg cantik tp pblm ny plastik bunga tu da cop2 love plak..gila!!…x kn nk beli bunga yg da tanda love ni…detik ku…ann pn ckp tserah lh klau nk beli..ceh…dia ni lgi lh gila..tiba2 ku tdgr lh conversation btween cina & mamak ni..”elo mamak…sana pasar cina lgi murah maa bunga dia”…hah..so ku pa lgi..pgi lh ptaling street sana…

23112008smpai je sana..tgk2 lh bunga ni..lgi bgs cni..segar2 je bunga…cantek2 lgi tu..ku tany lh apek tua ni..elo brader!!..brpa mau jual ni??.gua mau pitch pnya…dia pn kasi lh aku n dia ckp bunga ni ssuai utk bday gift..coz dia tgk ku mcm gelisah je..haha…beli lh ku..rm20…jimat lh rm10 ku…time nk klua dr ptaling street ni tnampak pulak sorg laki cina ni maki hamun budak melayu..hei..ni pahal plak ni??…x kn gaduh plak d tmpt org awam fikir ku..nk lwn ku on je..ceh..mcm berani..haha…

malas lh ku nk layan..ku pn naik tren ke kl sentral..coz ann suggest beli cokelat kat sana..smpai je sana ku pgi branch fames armos..tany lh ompuan tu mcm mana nk ikat cokelat ni kat bunga??..dia org pn tpinga2 coz dia org x tau coz diorg pkerja baru..tp kiut jg ompuan tu..masin je muka dia..eh slh..manis…haha..ku pn pgi plak main office fames amos kt dlm kl sentral tu jg…tgk2 lh pa yg da…last2 ku beli 1 kotak ni..coz style jg rupa dia…hehe…bleh thn jg harga dia..haha..x pa..demi bday kwn ku gagahkn jg mbeli ny..

231120080023

so trus lh ku plg ke umh ku..tepat jam 7.15pm ku trun ke armada hotel..kwn antar…smpai je sana ku dh bingong..receptionist bgitau x da pn org buat bday party kat cni..lor..x kn ku slh hotel..last2 nsib da brader ni tertengok kad dlm bunga tu..dia suroh ku ikut dia..last2 smpai jg..ingat kn ku dh lewat..rupa2 ny ku pling awal..siap kena bgi 1st kelas layanan lgi tu..fuh..bleh thn bday party ni..vip2 je ke yg dtg?…bisik ku..10 min pastu dtg lh org yg d tungu2…jeng2..bgi bunga n wish bday dia…pas tu dh ckup org yg dtg pa lagi..dia pn jd leader event mlm tu..kita org bpesta, bkaraoke smbil mkn2…mmg enjoy gila..x pnh ku smbut bday style mlm td…ku pn x segan2 jg nak btandak(menari) n ‘msumbangkn’ lagu..haha…kita org enjoy smpai pkol 12am..

23112008006

pastu kita org bsurai…nadia pesan dia nk klua dgn ku lgi 1 ari nnti..ku on je..asalkn sama2 free ku no hal je…so blik lh diorg..ku pulak??..haha..pkai teksi lh..ceh..mahal plak caj midnite teksi ni..tambah 50%…rm6 ku byr teksi..x pa lh..yg pnting ku x basah kena hujan..

so…smpai je umh..ku on9 jp..mandi..dgr music n pastu tdo dgn nyeyak ny…mmg enjoy..x sia2 ku struggle br2 ni..nsib nadia sdiakn event yg bleh buat ati ni betol2 nk enjoy..tq nadia..u r very good fren… (^_^)

gmbr2 ni plak tmpt karaoke tu..bsr kn??…

23112008004

23112008005

click here for more pictures

9 Comments leave one →
  1. Fiz@w3rK permalink
    November 28, 2008 7:37 am

    awang=pemalu dengan wanita… haahahaha… kan dah cakap.. wlpn ol skul berik bunga + cokelat tp ya ever green pun present.. sikdo salahnya… (setelah bermsg juak ngan dyg ann menyelesaikan masalah awang) tp awang, ada cgek la ku mok tanyak.. time ko kat kedey rah pasar seni ya, ko dgr ada insan tok bercakap ngan kau ka or nang ada mamak kat cya? ehehehe…

  2. awangmadel permalink*
    November 28, 2008 8:06 am

    — hohoho…terer juak ko tok..w/pn ku da byk kwn ompuan..ku segan juak n malu juak bah..haha…pa tah gk mn bl smpei tahap brik2 bunga tok…tok lh akibat ny bl x da gerek lmk glak tok..haha..

    ooo..pdhal ktk 2 ann lh bbincang psl hadiah tek??…ptut lh gempak glak idea…2 egek aqal duhal…haha…

    oh ya slh sttment ku taip tek..hehe…ari ya da terpk nk tukar tp x smpat jk…tek br tukar tek b4 kjadian yg x d ingini jd lbih terok…

    ku dh upload certain pictures time party ya…blog ko tek bl gk??…testing2 jk keja ko..haha…wordpress jk…dh ko polah kacak wordpress ko..ko beli domain ny…rm30 setahun jk..trus jd nama ko…ku lak mok beli..tp tungu blit kuch lak… (^_^) —

    -awg-

  3. Fiz@w3rK permalink
    November 28, 2008 12:31 pm

    aku rasa ann yang kasi cadangan dolok. nya cuma tanyak pa benda selain dr ya. ne ku tauk.. hahaha.. bincang2 pa kes kau sik mok cayak indah.. hehehe… awang.. aku the other way around kau.. aku neda banyak kawan pempuan.. tinggal si ann jak la k aku anok. kau at least ada gik lain.. dah ann sikda k di pak.. sepa gik la.. aiya.. (ann tauk blog kau sik) ehehehe..

    eh.. duhal cina and mamak… aku juak ingat kau yang di tunggah mamak>>> ehehhehe…

  4. awangmadel permalink*
    November 29, 2008 1:29 am

    — haha…

    sbab ya ko msti ikut stail ku gney mok crik kwn2 ompuan..br byk rahsia ompuan ko tauk…x pelu gk ko minta nasihat gney mok kaco ompuan..haha…

    ann nang pkei tmpt kita pak bah..ney da fungsi lain ny ya..haha…ann tauk blog ku..da ny chek ari ya…

    ceh…coz ku itam sure ptut kena tungah mamak lah??..haha…—

    -awg-

  5. Fiz@w3rK permalink
    November 29, 2008 10:05 am

    juh sesi ngumpat ann!! ahahahaha… malas ku ngekot kau.. hahaha… sikda ku mintak nasihat gne kaco pempuan.. bla masa arr? setahu aku kau yg perlu dinasihat approach pempuan yg kau suka. bkn nya bertapok lam kedey~~ ehehehehe…

    tp yalah hoh… susah juak mok madah..

    iboh manas awg.. harap kau terima la hakikat yg blh dikatakan sbb ya… ehehe.. ne tauk nya diat kau dr blakang.. hahaha.. bla balit pok?

  6. awangmadel permalink*
    December 1, 2008 10:19 pm

    — haha…aok eh..jum lh ngumpat ann…tp ngumpat ny pn x guna juak coz ny grenti x tauk gney mok mgumpat blit..

    ku ujung bln 12 blit…knak??..da pa2 plan ka?…ku on jk mn x clash dgn prgm ku lah…hehe… (^_^) —

    -awg-

  7. Fiz@w3rK permalink
    December 2, 2008 2:59 pm

    oo… ku dh stat kelas u.. lak da program pa2 plan la klak.

  8. awangmadel permalink*
    December 4, 2008 10:37 pm

    — bleh2…polah plan best2 ckit n unik k…x sabar mok blit tok…huhu… —

    -awg-

  9. Fiz@w3rK permalink
    December 5, 2008 7:25 pm

    best? haiya… aku pun sik tauk gne mok polah best..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: