Skip to content

Accident…

dsc_71112

Assalamualaikum w.b.t & slm sejahtera…we meet again… (^_^)

Setelah skian lama ny ku x sentuh laptop n posting new blog lagi..haha..bkn ny apa..ku bz sgt2 dgn mcm2 pgrm…pgrm ke cameron highland n konvokesyen uitm kwn ku jessica alba..eh slh jessica caroline…haha…

ari isnin td ku kat lumut, perak…umah isteri tcinta abg ku..so b4 kita org brangkat ke cameron highland for wedding shooting…biras ku jln dulu..lbih kurg jam 10 gitu lah…dia 1st time traveling by land ke kl…kita org juz brangkat dlm an hour after him…

so dlm pjalanan tu mmg enjoy lh kita org..rileks n hepi je..otw ke cameron highland…dh 1/2 pjalanan tiba2 plak dpt pgilan dr adik my sis in law…bgtau yg dia tlibat dlm accident..self accident…kreta tmasok dlm parit besar n bsemak…so dpt je news tu kita org pecut ke tmpt kjadian…smpai2 je kreta dia dh d klua kn oleh hamba Allah yg baik ati..pmandu lori..

terok jg lah rim kreta dia time tu..time tu da pulak tukang tarik kreta kat ctu…menawarkn servis dia…aahh…geram ati ku..so ku n my bro trus tukar rim tayar…bukak je rim trus chek either dpt x pusing dia pnya roda..fuhh..nsib dpt..so kita org trus psg spare tyre…jd bengkok lh plak rupa ny..mcm dlm gmbr kat atas tu..

so coz krana x nk bazir duit byr towing…ku n family abg ku trus je pecut balik ke tmpt asal kita org..lumut sana..tpaksa lh delay skjap trip ke cameron highland..coz nk settle kn psl accident ni…time tu ku dh x duli dh…pecut 100 km/j biar pn tayar kreta yg bengkok tu panas coz tyr ny touching arm kreta…smpai2 je kita org…settle pa yg pelu..trus brangkat ke cameron highland…

dsc_71181

tp x byk lh tmpt kita org pegi coz masa time tu dh suntuk sgt…kita org plan plg ke kl b4 ari nk gelap..jln lama cameron highland ke tapah time tu ada tnh runtuh..ari pn time tu dh nk ujan..tp memandangkn jln tu pling dekat dr jln br..kita org redah jg…smpai2 umh dh jam 10pm…

x da sgt ku shopping kt ctu..juz beli dried strawberry…a gift utk jessica..haha..dia nk sgt strawberry..klau bgi yg fresh nnti x sdap..better bgi yg dried pnya..

tu je lh..nk post new chapter psl jessica’s pnya konvokesyen… (^_^)

dsc_7121

One Comment leave one →
  1. December 19, 2008 7:29 pm

    first of all, the accident was a bit scary but the way you write it, makes it very very funny… i laughed almost everytime when read this (sorry ya!)…

    actually.. how long did you spent your day in cameron? there’s nothing much to see la… its boring… but if you bring me there, then its a different story😛😛😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: